Från industri till stadsliv

På Telefonplan har Ericssons gamla industriverksamhet gett plats åt en blandad stadsdel med dragning åt det kreativa. Konstfack, nya bostäder, trevliga miljöer, populära Klättercentret och välkända restauranger värda en omväg gör detta till en närförort utöver det vanliga.

När inflyttningen i brf Telefoncentralen sker under 2022 förstärks närområdets urbana karaktär ytterligare. Ett torg håller då på att färdigställas intill de nya husen och blir, när det är klart, en mötesplats med handel, trevliga restauranger, uteserveringar och evenemang. På vägen hem från tunnelbanan kan du stanna till vid stamkrogen eller tillbringa kvällen med en vällagad måltid, innan du avslutar den i kvällssolen på takterrassen.

Nära till det mesta

Kommunikationerna kan knappast bli bättre än här. Med tunnelbanan inpå knuten tar du dig in till Södermalm på fem minuter och cykelvägar finns åt alla håll. För dig som behöver bil finns platser att hyra i ett garage under huset. Har du ingen egen bil kan du nyttja du elbilpoolen eller hyra en av de två lådcyklarna. Du tar dig snabbt ut på E4/E22 och vidare åt både norr och söder eller österut via Södra länken.

Förskolor, skolor, bibliotek, handel och service finns på bekvämt avstånd i det absoluta närområdet. Goda möjligheter att hålla sig i rörelse erbjuds bland annat i Klättercentret, närliggande gym och på Västberga idrottsplats. Runt centrala Telefonplan finns åt tre håll stråk med parkmark och skog, där du till exempel hittar Hägerstensåsens amfiteater.

Om Einar Mattsson

1927 lämnade bondsonen Einar Mattsson sitt familjehem på Väddö för att ta anställning som snickare i Stockholm. Med sig hade han sina bara händer och en egenhändigt hopsnickrad verktygslåda. Det blev första steget på en spännande resa där han gick från att visa framfötterna som timmerman till att bli en engagerad byggmästare som var med och utvecklade det moderna Stockholm.

Ända sedan Einar Mattsson började har vi velat driva på och sätta en ny standard för boendet i Stockholm. Från små detaljer i kök och sovrum till funktion och intryck hos hela kvarter. Därför har vi tagit fram en utvecklingsplattform som styr vårt arbete i de projekt som vi skapar, och som ger oss möjlighet att lägenhet för lägenhet, hus för hus, område för område, ge invånarna i Stockholm mer värde för pengarna.

Läs mer om Einar Mattsson på einarmattsson.se